Meggy Jr RGB ("מגי") היא פלטפורמה שנועדה לפיתוח משחקים ניידים מבוססי פיקסלים. היא מתבססת על מסך גרפי ברזולוציה של 8 על 8 פיקסלים, המורכב מלדים שמסוגלים לשנות את צבעם, ושישה כפתורי שליטה. הצבת מגבלות היא אמצעי יעיל לעידוד פתרונות יצירתיים, ומסך גרפי שמוגבל ל-64 פיקסלים בהחלט נראה כאתגר עיצובי מעניין.
הקונסולה פתוחה לחלוטין, מתבססת על קוד פתוח, מהירה וניתנת לתכנות. המשתמשים יכולים לפתח בעצמם משחקים ואפליקציות שימתחו את מגבלות המסך. כך למשל – אדפטציה של משחק פרוגר, מתבססת על צפרדע שמיוצגת על ידי עיגול ירוק, החוצה שורת פיקסלים שהיא הכביש, ושורה נוספת שהיא הנהר. התענוג האלקטרוני הזה יכול להיות שלכם בפחות מ-100$. מגניב.
מגזין הקומיקס האינטראקטיבי Nawlz משלב אלמנטים נסיוניים של טיפוגרפיה, אנימציה, מוזיקה ואפקטים גרפיים, לפורמט ייחודי של קומיקס אינטראקטיבי מבוסס פלאש. יש לו כבר 10 גליונות כאלה, והשפה האיורית והגרפית מתפתחת לאורך הגליונות השונים. אנימציות הפלאש קצת טרחניות ומייגעות לפעמים, ולא חסרות בעיות ממשקיות לאורך הסיפורים (יש סקרול רוחבי שמתחבא אגב בתחתית המסך), אבל החוויה טוטאלית ומאוד מתאימה לפורמט של קומיקס.
Pega, סטודיו טיוואני לעיצוב מוצר וחוויית משתמש, מציג קונספט פשוט וחכם לשעון שבת דיגיטלי שבכדי להפעילו המשתמש מצייר עליו עם טוש מחיק. רוחב המוצר הוא ציר זמן, והמשתמש יכול לצייר לאורכו קווים ונקודות, בהם הוא יופעל. לאורך המוצר נעה מנורה, שמשמשת חיווי של הזמן ביחס לקו שצוייר.
אנחנו לא רגילים לראות מוצרים שאפשר לצייר עליהם. למעשה יש לנו חסם פסיכולוגי המרתיע אותנו מלצייר בטוש שחור על המוצר הלבן הבוהק שלנו, מחשש להרוס אותו. והנה, מבחינת שימושיות יש לסוג אינטראקציה שכזו יתרונות רבים: המשתמש יכול לצייר לעצמו הערות על גבי המכשיר, מבט חטוף בציור שעליו מספיק בכדי להבין את החוקיות שהוגדרה לפעולתו וביצוע שינויים לחוקיות פשוטה אף היא. חוויית השימוש הייחודית והמשחקיות שבו מתמצה למוצר אינטואיטיבי ופשוט להפעלה.
האיורים של זאק ג'ונסן מפתיעים, חמודים ואלימים. המאייר האמריקאי מצליח ליצור דימויים מבעיתים המשלבים בתוכם אלמנטים תמימים ודמויות חביבות. בסדרת איורי "גלידה חומצית" הוא מציג ראשים מתפוצצים בטעמי גלידה שונים, גם העבודות האחרות לא פחות מוזרות. המדיות מגוונות – איורים, ציורים ענקיים, עבודות עץ מאויירות, פורמטים גדולים וקטנים בטכניקות שונות, ובפלטות צבעוניות דינמיות. התוצר עשיר ומפתיע.
אקאש ניהלאני מסתובב להנאתו ברחובות ניו יורק ומפזר בהם שרטוטי איזולירבנד פשוטים, המוסיפים להם מימד יצירתי ומפתיע. פה ושם הוא צריך להסביר את עצמו לפקחי תנועה או לשוטר מזדמן. זמני, נחמד ולא מזיק.
בית ההוצאה לאור 4th Estate הבריטי יצר סרטון אנימציה מושקע בטכניקה של סטופ מושיין וצילום בתנועה מתמדת, לציון 25 שנה להיווסדו. מעל אלף ספרים שימשו כדי להפיק את הסרטון, כולם של הוצאת הספרים. האנימציה נבנתה וצולמה במשך שבועיים אינטנסיביים, בסט צילום ייעודי בו נכלאו עשרים אנימטורים שעבדו במשמרות מתחלפות. אתר הפרוייקט מרכז תמונות וסרטונים מכווצי זמן (time lapse) המתעדים את תהליך העבודה על האנימציה. דרך נפלאה לחגוג 25 שנים של יצירה.
המגמה הירוקה לא פוסחת גם על שלטי הטלוויזיה – Shake Control הוא שלט קונספט לטלוויזיה שפועל ללא סוללות, עם אינטראקציה מעניינת ובעיות שימושיות קשות. ניעור השלט מייצר חשמל בכדי להפעיל או לכבות את הטלוויזיה, להחליף את הערוץ, לשלוט על הווליום והתפריטים. גוף השלט הוא מסילה בתוכה מחליק מגנט ירוק בצורת חץ. מיקום החץ משפיע על הפונקציונליות שלו, וכך גם כיוון התנועה. כאשר החץ ממוקם בחלקו העליון של השלט הוא שולט על הערוץ או עוצמת הקול.
כאשר המשתמש מניע אותו למעלה או למטה – הוא שולט על הערוץ. תנועה לכיוון ימין או שמאל שולטת על עוצמת הקול. הדבר תואם את המבנה של של שלטי טלוויזיה סטנדרטיים, ודורש היכרות איתם בכדי להפוך את ההפעלה למובנת. כאשר המשתמש לוחץ על הכפתור היחיד הנמצא על השלט, הוא יכול לכבות או להפעיל את הטלוויזיה או לנווט בין תפריטי הטלוויזיה.
מבחינת שימושיות, השלט ידידותי לסביבה אך לא למשתמש. הוא לא עומד בפני עצמו – הוא דורש ידע מוקדם בכדי להיות אינטואיטיבי בצורה מוגבלת ולא שימושית. המשתמש צריך לשים לב למיקומו של החץ, (שהיד מסתירה אותו), וגם לזכור איזה כיוון יבצע איזו פעולה. חיווי גרפי על גבי השלט וגם חיווי על המסך יתרמו לכך, אך לאו דווקא יפתרו את הבעייתיות שבו.
אובססיב קומפולסיב הוא האתר של קייט בינגאמן-ברט (Kate Bingaman Burt), בו היא מתעדת את הקניות היומיומיות שלה, כפרוייקט אמנותי העוסק בתרבות הצריכה. בגלגולו הנוכחי קייט מאיירת פריט ששילמה עליו כסף באותו היום, מספרת את הסיפור שמאחוריו, ובאופן די קבוע גם מתרצת את הקנייה האימפולסיבית של הפריט הלא חיוני בעליל. בסוף כל חודש היא מאגדת כלל הפריטים למגזין שהיא מפיקה בעצמה, ומציעה אותו למכירה ברחבי הרשת, בחנויות הקהילתיות השונות.
Help Remedies היא חברת תרופות קונספטואלית מניו יורק, עם אג'נדה ליצירת רפואה נגישה וידידותית יותר. החברה מכירה בכך שיש בעיות רפואיות גדולות, מסובכות ומפחידות – והיא לא מנסה להתמודד איתן. התוצאה מזכירה קצת את מערכת הבריאות הצבאית – לפעמים התרופה הטובה ביותר היא פלסטר או אקמול.
מלבד האריזות הנפלאות (מוצעות למכירה ב-6$), החברה מנסה לעזור עם פתרונות קונספט יעילים לבעיות יומיומיות. בין השאר היא מציעה פתרונות לאנאלפביתיות, לגעגועים הביתה, לאנשים שנתקעים במינכן ומחפשים את השירותים ופתרון לנשים חשופות חזה שלא בטוחות לאן להתקדם מכאן. נסיון יצירתי להרוויח (קצת) כסף, במסווה של ביקורת חביבה על תעשיית התרופות ותרבות הבריאות.
NowDoThis הוא כלי לניהול רשימת מטלות עם גישה ממשקית מעניינת. הכלי פוקד על המשתמש להשלים פעולה אחת בכל פעם. עם מילוי המשימה יקבל המשתמש את המשימה הבאה שעליו יהיה להשלים. בניגוד לפורמט רשימת המטלות הסטנדרטית, הוא זה שמחליט עבור המשתמש איזו משימה ימלא, מציב זאת כעובדה, וחוסך ממנו את הצורך לחשוב באופן עצמאי. אפליקציה פשוטה עם מנטליות של רס"ר משמעת סובייטי. לפעמים זה מה שצריך.
בלוג העיצוב של טל טבקמן - מעצב מוצר (UI/UX), מומחה לעיצוב ממשקים עתירי מידע ומערכות מורכבות, בוגר שנקר, שותף ב-sunday. מידע כללי על הבלוג ופרטי יצירת קשר ניתן למצוא בדף האודות.
מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב ארכיון העיצוב של מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל, בהנהלת ראובן כהן, נפתח לראשונה לגישה מחוץ לרשת המקומית של שנקר, בואו לבקר.
ההומנואיד של הונדה משתדרג הונדה מציגה גירסה חדשה של אסימו, הרובוט דמוי האדם שלה. בין מגוון היכולות החדשות, אסימו יכול לשלב כעת בין משימות מורכבות, לנוע ביעילות גבוהה יותר, למזוג כוסות שתייה, לבעוט בכדור, ולקפץ על רגל אחת.
לכבוד השנה החדשה - פיירפוקס 7 מוזילה ממשיכה עם טירוף הגירסאות, ומשחררת את Firefox 7 שישה שבועות בלבד אחרי השחרור של פיירפוקס 6. הגירסה החדשה יעילה יותר, מהירה יותר, ומאכזבת עם תוספים נוספים שנשארו מאחור בגלל בעיות תאימות.
מסרים מאויירים עם Funtalk לאייפון לשלל אפליקציות האייפון הצטרפה Funtalk של גיא טובול וצוות פאנטוק, שאפשרה לתקשר עם הודעות קוליות המלוות בשפה האיורית הנפלאה של גל שקדי. פעם היא הייתה זמינה להורדה חינם לאייפון (ובהבטחה לאנדרואיד), אך לפתע היא פשוט נעלמה. חבל.
השאלת ספרים חינם לקינדל בארה"ב אמזון משיקה רשמית את שירות השאלת הספרים לקינדל, מהלך מבריק שיאפשר השאלה חינמית של ספרים אלקטרוניים לקינדל בספריות ציבוריות בארה"ב מאוחר יותר השנה, ויגדיל אף יותר את רלוונטיות הקינדל ביחס למתחרים.
הארץ משיק עיצוב חדש לאתר העיצוב החדש של אתר עיתון הארץ משלב היררכיה אמיתית בניווט, הצפת נושאים וכלי חיפוש, אזור אישי שמדבר עם אתרי החברה, התייחסות למוסף גלריה והתכתבות עיצובית-מבנית עם המהדורה המודפסת. נפלא, וזה לקח רק 11 שנים של טלאים מביכים.