המעצב הגרמני טים בולינגר (Tim Bollinger) יצר את Between – סרטון קצר וסוריאליסטי שבונה מסע מותח בין סצינות מאיימות וסביבות הזויות, שמייצגות הבזקים מרושעים בתת-מודע האנושי. הדימויים מטופלים היטב במגוון עצום של טכניקות – אפקטי עריכה, סטופ-מושיין, עיבוד וידאו, אנימציה תלת-מימדית ועוד. יחד הם מצליחים לגבש את חוויית הצפייה המרתקת והמפתיעה.
מר סילוני (ג'ורג') סובל מבעיית חיווי חמורה בממשק הגילוח-צחצוח המכין אותו לעוד יום עבודה. הממשק מורכב מ-4 כפתורי פעולה, כשללא חיווי טקסטואלי או חזותי, ההתרעה היחידה המתקבלת לפני ביצוע פעולה היא הצליל המכני של הזרועות הרובוטיות הנעות לכיוון המשתמש. המערכת מזהה אותו בצורה אוטומטית ויודעת אילו פעולות מותאמות מראש עליה לבצע, אך הוא אינו יודע מה יתבצע בפועל. למעשה הוא אינו יכול לדעת אילו נעליים נמצאות במקומן, אם בכלל. בפעם הקודמת ניתלו הנעליים על אוזניו.
אגב, מאוד ייתכן שכל כפתור מיועד לבן משפחה אחר, אך גם אז בעיית החיווי עדיין רלוונטית באותה מידה. במקרה שכזה, את הכפתור הנמוך ביותר צריך היה לקבל הילד אלרוי, בן הבית הנמוך ביותר, מסיבות של נגישות.
עוד לפני היציאה מהבית המשתמש יכול להגדיר את יעד הנסיעה מתוך רשימת מועדפים שהוגדרה עבורו מראש (קולנוע, בי"ס, גן חיות וכו'). ניתן לבצע את אותה הפעולה גם מהרכב, באמצעות ממשק מבוסס כפתורים שחוויית השימוש בו כל כך אינטואיטיבית ופשוטה שאפילו כלב מסוגל להתמצא בו. מצד שני אולי זה קורה רק בטלוויזיה, בסדרות מצויירות משנות ה-60.
מתי באמת נזכה לראות רצפות נעות מוטמעות אצלנו בבית ולא רק בנתב"ג?
תמיד מעניין לראות כיצד חברות רוצות שיתפשו אותן. גוגל מסכמת 11 שנים ראשונות בסרטון תדמיתי הסוקר ציוני דרך בהתפתחותה – מהאקדמיה, המשקיע הראשון, עיצוב הלוגו ועד ל-wave ומערכת ההפעלה של גוגל. כמובן שגוגל מדלגת בקלילות מעל בעיות משפטיות או פרוייקטים כושלים דוגמת העולם הוירטואלי Lively, ולא כוללת אותן בסקירה. תדמיתי, לא מקור אינפורמטיבי לעבודת מחקר, מילא.
סרטון התדמית הרשמי של פסטיבל האנימציה הבינלאומי, שנערך בשבוע שעבר בקנדה, מתבסס על אנימציית סטופ-מושיין במגוון טכניקות, עם נגיעות קטנות של אנימציה וקטורית, כדי להציג התפתחות בתנועה של דברים קופצים.
וודאפון ניו-זילנד הרכיבה בפרסומת החדשה שלה את 'הפתיחה 1812' של צ'ייקובסקי מתזמון מדוייק של 1000 טלפונים סלולריים, 2000 הודעות טקסט ו-53 צלילי התראה. התוצר מרשים, אך מצליח להשחית לחלוטין את היצירה (זוכרים את דיוויד לינץ'?).
בדרך, וודאפון שיחררה סרטון אפרורי למדי, שמספק הצצה אל תהליך העבודה על הפרסומת, התפתחות הטכניקה וההתמודדות עם המורכבות הטכנית. לא אינפורמטיבי במיוחד, אבל נחמד. אין לי מושג מדוע הוא חולק לשני חלקים:
קונספט טכני של סטודנטים משוויץ, Laika, בוחן גופן אינטראקטיבי נטול משקלים מוגדרים, המשנה את צורתו ומראהו בתגובה לאינטראקציה איתו בזמן אמת.
הגופן אינו 'קל' או 'כבד' – ההגדרה החופשית שלו מאפשרת למשתמש להשפיע על תכונותיו – משקל, ריווח בין אותיות, סריפים, זווית הטיית האות והחלקת קצוות הגופן. הפרוייקט מדגים יישומים המשפיעים על הגופן לפי מיקום המשתמש בחלל, כמות הכוח שהוא מפעיל ואף לפי נתוני המסחר בבורסה. כיוון שהטיפול הטיפוגרפי לא אחיד (ולא מוצלח), התוצאה נשארת כרגע במישור הטכני למטרות אקדמיות.
Skhizein הוא סרטון אנימציה צרפתי קצר ועטור פרסים, בבימויו של האנימטור הצרפתי ג'רמי קלפאן (Jérémy Clapin). סיפור העלילה המבריק נע בין המצחיק לטראגי – לאחר שהנרי פוגש מטאוריט במשקל 150 טון, הוא מגלה שעליו להתרגל לחיות בסטייה של בדיוק 91 סנטימטרים מעצמו. הסרטון מתבסס על אנימציה בתלת-מימד היוצרת, תחת הפלטה הצבעונית המוגבלת, שילוב של סביבה ריאליסטית עם דמויות מאויירות. זה (שוב) בצרפתית עם תרגום לאנגלית. שווה כל רגע.
המעצב האמריקאי ברונו לוי יצר מיצג הקרנה אינטראקטיבי המשתמש בגלגלת צבע כדי לחשוף גרפיטי מבוסס וידאו-ארט ברחבי העיר. גלגלת הצבע פולטת אור הנקלט במצלמה הממוקמת בסמוך למקרן, כדי לחשוף את שטח ההקרנה המתאים בזמן אמת. שילוב של אינטראקטיביות בסיסית עם אפקט שמצטלם יפה.
'המלחמה הנאיבית' (Guerre Naïve) הוא סרטון אנימציה סטודנטיאלי מצרפת – סיפור הרפתקאות בקצב מהיר המשתמש בטכניקה המסגננת אנימציה תלת-מימדית להראות קצת כמו סטופ-מושיין מבוסס צילום, בין השאר בזכות משחקים בעומק שדה ושימוש באלמנטים בוהקים דמויי גופי תאורה. עיצוב הדמויות משתנה ברמתו, לעיתים הוא קפוא ונטול הבעה, אך המכלול מתמצה לחוויית צפייה מרשימה ביותר. זה בצרפתית, יש תרגום לאנגלית – כדאי להגדיל למסך מלא.
בלוג העיצוב של טל טבקמן - מעצב מוצר (UI/UX), מומחה לעיצוב ממשקים עתירי מידע ומערכות מורכבות, בוגר שנקר, שותף ב-sunday. מידע כללי על הבלוג ופרטי יצירת קשר ניתן למצוא בדף האודות.
מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב ארכיון העיצוב של מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל, בהנהלת ראובן כהן, נפתח לראשונה לגישה מחוץ לרשת המקומית של שנקר, בואו לבקר.
ההומנואיד של הונדה משתדרג הונדה מציגה גירסה חדשה של אסימו, הרובוט דמוי האדם שלה. בין מגוון היכולות החדשות, אסימו יכול לשלב כעת בין משימות מורכבות, לנוע ביעילות גבוהה יותר, למזוג כוסות שתייה, לבעוט בכדור, ולקפץ על רגל אחת.
לכבוד השנה החדשה - פיירפוקס 7 מוזילה ממשיכה עם טירוף הגירסאות, ומשחררת את Firefox 7 שישה שבועות בלבד אחרי השחרור של פיירפוקס 6. הגירסה החדשה יעילה יותר, מהירה יותר, ומאכזבת עם תוספים נוספים שנשארו מאחור בגלל בעיות תאימות.
מסרים מאויירים עם Funtalk לאייפון לשלל אפליקציות האייפון הצטרפה Funtalk של גיא טובול וצוות פאנטוק, שאפשרה לתקשר עם הודעות קוליות המלוות בשפה האיורית הנפלאה של גל שקדי. פעם היא הייתה זמינה להורדה חינם לאייפון (ובהבטחה לאנדרואיד), אך לפתע היא פשוט נעלמה. חבל.
השאלת ספרים חינם לקינדל בארה"ב אמזון משיקה רשמית את שירות השאלת הספרים לקינדל, מהלך מבריק שיאפשר השאלה חינמית של ספרים אלקטרוניים לקינדל בספריות ציבוריות בארה"ב מאוחר יותר השנה, ויגדיל אף יותר את רלוונטיות הקינדל ביחס למתחרים.
הארץ משיק עיצוב חדש לאתר העיצוב החדש של אתר עיתון הארץ משלב היררכיה אמיתית בניווט, הצפת נושאים וכלי חיפוש, אזור אישי שמדבר עם אתרי החברה, התייחסות למוסף גלריה והתכתבות עיצובית-מבנית עם המהדורה המודפסת. נפלא, וזה לקח רק 11 שנים של טלאים מביכים.