האנימטור הבריטי אנדי סייקס (Andy Sykes) שיחרר את Special Glue – סרטון אנימציה קצר המספר (כמו תמיד) סיפור ילדות תמים המאופיין באיור דו-מימדי מבוסס פלאש עם קווים וקטוריים גסים בשחור-לבן. מקסים כתמיד.
סרטוני האנימציה הקצרים שלו מתבססים באופן כללי על זכרונות ילדות מוזרים ומחשבות הזויות מזדמנות. למרות שהוא מתנסה בטכניקות איור ואנימציה שונות, הוא שומר בכולם על הצבעוניות האפרורית המאפיינת אותו.
תירוץ משמח להזכיר את סרטוני האנימציה המטורפים של האנימטור האמריקאי דון הרצפלד (Don Hertzfeldt), שמאופיינים באיורים בקו ידני חופשי, עם קווי עזר, לכלוך ונגיעות קטנות של צבע. הסרטון האהוב עליי הוא 'הבלון של בילי' – שמתאר תרחיש אפוקליפטי ציני ומצחיק, בהשראת קלאסיקת הבלון האדום.
את 'הסרטונים הדחויים', עוד פייבוריט אהוב, הוא יצר עוד בתקופת לימודיו, כשואו-ריל מיתמם של עבודות מסחריות פיקטיביות שנדחו על ידי לקוחות הזויים מסיבה לא ברורה. הטירוף מתפתח לאורך זמן ומגיע לשיאו באובדן שליטה טוטאלי.
סטודיו העיצוב התעשייתי Blu Dot פיזר 25 כסאות מתכת מעוצבים ברחובות ניו-יורק, בתקווה שיאומצו על ידי עוברי אורח ('בעלי כסאות פוטנציאליים'). מתחת לחלק מהכסאות הוחבאו התקני GPS, שאיפשרו לעקוב אחרי המסלול שעברו עד לבתיהם החדשים, ולגלות מיהם האנשים שאספו אותם. קיטש חביב.
הפסל הנורבגי כריסטופר קונטה (Christopher Conte) עסק במשך 16 שנה בעיצוב פרוטזות לנכים. לאורך התקופה בנה בזמנו הפנוי פסלים המשלבים עקרונות של אנטומיה, רובוטיקה וביו-מכאניקה, עד שהחליט להקדיש את כל זמנו לפיסול.
בעבודותיו הוא משלב מגוון עשיר של חומרים וטכניקות עבודה, בין המסורתי לעכשווי, החל מיציקת ברונזה ועד לעיבוד סיבי פחמן. מאחורי כל אחד מהפסלים המדהימים ניכרת מלאכת המחשבת המדוייקת הדורשת מיומנות (והרבה סבלנות), בתהליך יצירה הנמשך לאורך שבועות ואף חודשים עד להשלמתו.
לכבוד חג המולד, שלחה Mother London ללקוחותיה מייל ברכה אנונימי המספר להם על זכייתם ב-10,000 דולר, בתנאי שיגיבו ראשונים עם שמם המלא ופרטי חשבון הבנק שלהם לצורך אימות. התוכן כלל בכוונה את כל הניואנסים הקטנים המאפיינים ניסוחי דואר-זבל סטנדרטיים, כדי להדליק אצל הקורא את כל הנורות אדומות. באופן מפתיע, משתמש בודד אכן שלח את פרטיו האישיים (מי עושה כאלה דברים?) וזכה בפרס המובטח. כמה אירוני שבסוף, למרות הכל, הכסף מצא את דרכו לניגריה.
הזדמנות להיחשף לטכנולוגיה המעניינת של חברת Zebra Imaging האמריקאית, מתוך סיקור של Core77 (בלוג עיצוב תעשייתי מהטובים בעולם) בתערוכה השנתית של ענק התוכנה Autodesk. 'זברה' מספקת שירות למעצבים ומפיקה הולוגרמות תלת-מימדיות בצבע מלא, בתהליך שקוף למשתמש, מתוך מודלים תלת-מימדיים סטנדרטיים של תוכנות שרטוט או הדמייה דוגמת אוטוקאד, מאיה או 3ds.
כיוון שמדובר בהולוגרמות פיזיות הצרובות בחומר, הצפייה אפשרית מכל זווית ללא צורך באביזרים מיוחדים, כשהדרישה היחידה היא למקור אור כלשהו. תהליך צריבת ההולוגרמות, שאינני יודע לספר עליו הרבה, מאפשר בפועל לייצג מידע גרפי עם טווח צפייה היכול להגיע עד ל-360 מעלות, ויכולת מרשימה לחשוף שכבות מידע שונות בהתאם לנקודת מבטו של הצופה.
הטכנולוגיה מיועדת לקהל של אדריכלים ומעצבים, שמטבע עבודתם אמורים להמחיש בפני לקוחותיהם חזון עיצובי, כאמצעי תחליפי לבניית מודלים פיזיים מוקטנים.
The Dark הוא סרטון אנימציה קצר בתלת-מימד, תוצר עצמאי (לא מסחרי) ראשון של סטודיו האנימציה ההולנדי NMTrix. בשילוב מוצלח של מתח והומור, העלילה מתפתחת בחדר שינה של בחור צעיר ומבוהל המנסה לאסוף את עצביו הרופפים כדי להתמודד בגבורה עם קולות לא מוסברים שהוא שומע בחושך.
אופ"א חשפה את השפה הגרפית של יורו 2012, שבאופן כללי מטופלת היטב (למעט בחירה טיפוגרפית מוזרה ב'יורו'), גם אם היא לא מתוחכמת במיוחד ברמת הקונספט. השפה הגרפית אמורה בדרך-כלל לשלב את האנרגיה וההתלהבות של הכדורגל עם מאפיינים חיוביים מהמדינות המארחות, אלא שאלו הפעם אוקראינה ופולין.
בהיעדר השראה, השפה משלבת צבעוניות ואלמנטים מהטבע עם קו גרפי שמתבסס על אומנות מגזרות הנייר הכפרית של אוקראינה ופולין. בין לבלוב ניצני הפרחים והטירות הקסומות, המוזיקה המתקתקה ואיורי העיפרון – מישהו אמר דיסנילנד? מוזר.
Alma הוא סרטון אנימציה קצר ועטור פרסים בבימויו של האנימטור הספרדי רודריגו בלאס (Rodrigo Blaas). סרטון האנימציה התלת-מימדי שוחרר לראשונה במלואו, בשלב זה לצפייה למשך תקופה מוגבלת, ככל הנראה סביב חג המולד בלבד. סיפור העלילה נפתח עם אלמה הקטנה המגלה משהו מפתיע מבעד חלון ראווה של חנות מקרית, ומתפתח למכלול מצמרר המוגש בעטיפה 'פיקסארית' תמימה למראה.
Mag+ הוא קונספט ממשקי שמתרגם את חוויית השימוש במגזיני הנייר המודפסים לפורמט דיגיטלי אינטראקטיבי ממוקד משתמש. תהליך עיצוב הממשק מתבסס על ניתוח אמיתי של מהות השימוש במגזין סטנדרטי, ותמצות של הכלים הרלוונטיים שיכולים לתת ערך אמיתי שיעזור לשמר את עיקר החווייה בפורמט החדש.
גיבוש העקרון הממשקי נגזר מתוך הבנה של שתי המדיות, וההבדלים ביניהם. למגזין יש נקודת התחלה וסיום מוגדרים, וחיווי רציף המאפשר למשתמש להתמצא במיקומו היחסי ביניהם. פעולת הדפדוף מתורגמת באופן טבעי לעקרון של גלילה. שער המגזין, שכל מטרתו היא למשוך תשומת לב, מוחלף בתוכן העניינים כנקודת מוצא רלוונטית לקריאה כאשר המשתמש מרים אותו. החוקיות הממשקית משלבת מורכבות בעזרת מחוות מולטי-טאצ', כדי לבצע פעולות של חיפוש, שיתוף ושמירה של תכנים.
התוצר המרשים מתבסס על עבודה אמיתית של חיפוש ומחקר, ועומד בניגוד גמור לממשק המביך של טיים-וורנר שפרסמתי לפני כמה ימים.
בלוג העיצוב של טל טבקמן - מעצב מוצר (UI/UX), מומחה לעיצוב ממשקים עתירי מידע ומערכות מורכבות, בוגר שנקר, שותף ב-sunday. מידע כללי על הבלוג ופרטי יצירת קשר ניתן למצוא בדף האודות.
מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב ארכיון העיצוב של מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל, בהנהלת ראובן כהן, נפתח לראשונה לגישה מחוץ לרשת המקומית של שנקר, בואו לבקר.
ההומנואיד של הונדה משתדרג הונדה מציגה גירסה חדשה של אסימו, הרובוט דמוי האדם שלה. בין מגוון היכולות החדשות, אסימו יכול לשלב כעת בין משימות מורכבות, לנוע ביעילות גבוהה יותר, למזוג כוסות שתייה, לבעוט בכדור, ולקפץ על רגל אחת.
לכבוד השנה החדשה - פיירפוקס 7 מוזילה ממשיכה עם טירוף הגירסאות, ומשחררת את Firefox 7 שישה שבועות בלבד אחרי השחרור של פיירפוקס 6. הגירסה החדשה יעילה יותר, מהירה יותר, ומאכזבת עם תוספים נוספים שנשארו מאחור בגלל בעיות תאימות.
מסרים מאויירים עם Funtalk לאייפון לשלל אפליקציות האייפון הצטרפה Funtalk של גיא טובול וצוות פאנטוק, שאפשרה לתקשר עם הודעות קוליות המלוות בשפה האיורית הנפלאה של גל שקדי. פעם היא הייתה זמינה להורדה חינם לאייפון (ובהבטחה לאנדרואיד), אך לפתע היא פשוט נעלמה. חבל.
השאלת ספרים חינם לקינדל בארה"ב אמזון משיקה רשמית את שירות השאלת הספרים לקינדל, מהלך מבריק שיאפשר השאלה חינמית של ספרים אלקטרוניים לקינדל בספריות ציבוריות בארה"ב מאוחר יותר השנה, ויגדיל אף יותר את רלוונטיות הקינדל ביחס למתחרים.
הארץ משיק עיצוב חדש לאתר העיצוב החדש של אתר עיתון הארץ משלב היררכיה אמיתית בניווט, הצפת נושאים וכלי חיפוש, אזור אישי שמדבר עם אתרי החברה, התייחסות למוסף גלריה והתכתבות עיצובית-מבנית עם המהדורה המודפסת. נפלא, וזה לקח רק 11 שנים של טלאים מביכים.