קאייצ'י מאטסודה (Keiichi Matsuda) מציג קונספט ממשקי נוטף ביקורת, החוקר את הקשר בין המרחב הפיזי למדיה הווירטואלית על-ידי הפרת האיזון ביניהם. החווייה הטוטאלית יוצרת מיזוג מוחלט של המשתמש, המרחב הפיזי והעולם הווירטואלי, כדי להרחיב את הפונקציונליות והיכולת הממשקית. הקונספט משלב עקרונות של מציאות מדומה, אוגמנטציה על סטרואידים ואמצעי שליטה שקוף.
כך למשל, תהליך הרתחת הקומקום משלב חיווי טקסטואלי, גרפי, צבעוני וקולי, כמו גם הודעה המזהירה את המשתמש מכוויות. הבעייתיות נובעת מעומס החזותי שנוצר מריבוי החיוויים הממשקיים. הסיוט הממשקי מועצם בעזרת כמות בלתי-נתפשת של מסרים פרסומיים המקיפים את המשתמש תמורת כסף הנצבר לזכותו. לא בדיוק חוויית השימוש היומיומית שהיינו מאחלים לעצמנו לעתיד.
קואופרטיב המעצבים השוודי Hubero Kororo עיצב תקליטור מינימליסטי ותמים למראה, טיפוגרפיה מאופקת על נייר ממוחזר, המסתיר מאחוריו חוויית פתיחה ייחודית. עם פתיחת האריזה בפעם הראשונה, ללא חיווי אמיתי לעומד להתרחש, משתחררת קפסולת דיו מרובעת בחזית העטיפה, וכתם דיו בצבע סגול בוהק מתפשט בצורה אקראית ובלתי הפיכה, עד לקבלת המראה הסופי, היחיד במינו, של התקליטור.
'The Power Gap' הוא סרטון אנימציה קצר וחביב של Demos, המנתח בראייה היסטורית את התפתחות הקשר של הון ושלטון בבריטניה והאמצעים להשפיע על האיזון שלו. השפה העיצובית מתבססת על אינפוגרפיקה מפיקטוגרמות בסיסיות, פלטה צבעונית המורכבת משישה צבעים ונגיעות של טיפוגרפיה. הסרטון נוצר עבור תערוכה בגלריה הצפונית לאמנות מודרנית בסאתרלנד.
קבוצת No Longer Empty מאתרת שטחים מסחריים ריקים ברחבי העיר ניו-יורק והופכת אותם לחללי תצוגה (זמניים) לאמנות ותרבות. היצירה החדשה בונה הקשרים קונספטואליים לאופיו הקודם של החלל הנטוש, ויוצרת פלטפורמה לא-מסחרית שמפגישה אנשים עם אמנות מחוץ למסגרת הלא נגישה של גלריות ומוזיאונים, ומצד שני מאפשרת ליוצרים מתחומים שונים לקבל חשיפה לא שגרתית לעבודתם.
Forming Game הוא סרטון אנימציה נסיוני של האנימטור הקנדי מלקולם סאתרלנד (Malcolm Sutherland), תוצר מעניין של חיפוש אחר צורה, תנועה וצליל. הסרטון משלב מגוון טכניקות של אנימציה מופשטת המתמצתת תנועה, סטופ-מושיין, צילום והקרנה על אובייקטים, בשיתוף פעולה עם המלחין לואיג'י אלמאנו שפיתח את הפסקול במקביל.
לסרטון מתלווית הצצה מעניינת אל מאחורי הקלעים על גיבוש הטכניקה, האנימציה והפסקול, על עיצוב הפורמט ותהליך העבודה עד לתוצר הסופי.
חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון פיתחו מערכת שקופה נטולת ממשק, עם פלט מבוסס אוגמנטציה המאפשר לנהגים לראות דרך קירות ולהבחין בסכנות המסתתרות מעבר לפינה. הרכב משתמש ברשת מצלמות הוידאו הפרוסות ממילא ברחבי הערים הגדולות בעולם, כדי לעבד בזמן אמת חיתוך עם מצלמה נוספת המותקנת ברכב ולקבל פרספקטיבה על בסיס נקודות משותפות. הקרנת שכבת הוידאו על שמשת הנהג נטמעת בצורה שקופה בעולם הנשקף ממנה ויוצרת אשלייה של שקיפות. במסגרת האקדמית אין כמובן מגבלות פרקטיות, כלכליות או בירוקרטיות, אבל אולי, הלוואי, מגניב.
Logorama הוא סרטון אנימציה עטור פרסים של קולקטיב המעצבים הצרפתי H5, על עולם עמוס חזותית המורכב כולו מסמלים מסחריים ודמויות מותג. סרט הפעולה המטורף משלב מרדפי מכוניות, בני ערובה ואסונות טבע, מבקר את ההשתלטות של המותגים על העולם שלנו, ולוקח את הכיבוש התאגידי צעד אחד קדימה.
מסיבה כלשהי הסרטון המלא אינו זמין יותר, ונשארנו להתגעגע עם הטריילר.
עדכון: לאחר הזכייה באוסקר, הגירסה המלאה של 'לוגורמה' חזרה לרשת.
אסקימאו (ASCIImeo) הקנדי מייצג סרטונים מ-Vimeo כתוצר טקסטואלי בתווי ASCII, עם מנוע המבצע רינדור אוטומטי על בסיס הסרטון. באופן צפוי התוצר לא אחיד מבחינה גרפית וצבעונית, אך אפשר לשלוט על הרעש ולעבור בין שלושה מצבי תצוגה – 'אסקי צבעוני', 'קוביות' או 'סתם אסקי', וגם ממשק השליטה והחיוויים בנויים מתווים. כך למשל הקליפ המעולה של בירדי נאם-נאם הפך בחסות הגימיק לרעש חזותי מרצד.
קבוצת אנימטורים ספרדים יצרה את 'Tachaaan' – סרטון אנימציה קצר ומצחיק המספר את סיפורו של מוריס, פגז התותח האנושי הטוב בעולם, שמסתבך לרוע מזלו עם פיל ורדרד. מעבר לאפיון הדמויות והפסקול שנכתב במיוחד עבור הסרטון, שווה להתעכב גם על העבודה הגרפית של הקרדיטים בסוף. מעולה.
סרטון קונספט מאוייר של אסוס מציג את 'Waveface' – חזון לסביבה ממשקית ממוקדת משתמש, המוטמעת בצורה רוחבית בסדרת מכשירים סטנדרטיים המלווים אותו – צמיד שנשלט בעזרת מחוות ידיים, מחשב נייד עם תצוגה משתנה מכוונת שיתוף וטלוויזיה אינטראקטיבית. הממשק מזוהה בעזרת טיפול גרפי ממשקי משותף. המידע נמצא תמיד בענן, נגיש מכל מכשיר ומשתנה עבור המשתמש בהתאם לסיטואציה ולמקום.
דווקא במסגרת קונספטואלית-תדמיתית שכל מטרתה לצאת מהקופסא ולהדגים חדשנות במחשבה על העתיד, מעניין לראות שגם אסוס מיישרת קו עם דוגמאות כמו נוקיה, מיקרוסופט ו-Freeband ההולנדית. ייתכן שקשה להתנתק מעובדות בשטח ו'חטאים קדמוניים', אבל אולי המטרה היא בכלל לקפוץ על העגלה ולהכריז 'גם אני'?
בלוג העיצוב של טל טבקמן - מעצב מוצר (UI/UX), מומחה לעיצוב ממשקים עתירי מידע ומערכות מורכבות, בוגר שנקר, שותף ב-sunday. מידע כללי על הבלוג ופרטי יצירת קשר ניתן למצוא בדף האודות.
מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב ארכיון העיצוב של מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל, בהנהלת ראובן כהן, נפתח לראשונה לגישה מחוץ לרשת המקומית של שנקר, בואו לבקר.
ההומנואיד של הונדה משתדרג הונדה מציגה גירסה חדשה של אסימו, הרובוט דמוי האדם שלה. בין מגוון היכולות החדשות, אסימו יכול לשלב כעת בין משימות מורכבות, לנוע ביעילות גבוהה יותר, למזוג כוסות שתייה, לבעוט בכדור, ולקפץ על רגל אחת.
לכבוד השנה החדשה - פיירפוקס 7 מוזילה ממשיכה עם טירוף הגירסאות, ומשחררת את Firefox 7 שישה שבועות בלבד אחרי השחרור של פיירפוקס 6. הגירסה החדשה יעילה יותר, מהירה יותר, ומאכזבת עם תוספים נוספים שנשארו מאחור בגלל בעיות תאימות.
מסרים מאויירים עם Funtalk לאייפון לשלל אפליקציות האייפון הצטרפה Funtalk של גיא טובול וצוות פאנטוק, שאפשרה לתקשר עם הודעות קוליות המלוות בשפה האיורית הנפלאה של גל שקדי. פעם היא הייתה זמינה להורדה חינם לאייפון (ובהבטחה לאנדרואיד), אך לפתע היא פשוט נעלמה. חבל.
השאלת ספרים חינם לקינדל בארה"ב אמזון משיקה רשמית את שירות השאלת הספרים לקינדל, מהלך מבריק שיאפשר השאלה חינמית של ספרים אלקטרוניים לקינדל בספריות ציבוריות בארה"ב מאוחר יותר השנה, ויגדיל אף יותר את רלוונטיות הקינדל ביחס למתחרים.
הארץ משיק עיצוב חדש לאתר העיצוב החדש של אתר עיתון הארץ משלב היררכיה אמיתית בניווט, הצפת נושאים וכלי חיפוש, אזור אישי שמדבר עם אתרי החברה, התייחסות למוסף גלריה והתכתבות עיצובית-מבנית עם המהדורה המודפסת. נפלא, וזה לקח רק 11 שנים של טלאים מביכים.