7 דברים רעים שעלולים לקרות כשמתעסקים עם קרטון
קולקטיב מעצבים בריטי חדש מציג את 'Bad Things That Could Happen' – סרטון נסיוני המורכב משבע סצינות הזויות עם אלמנטים ענקיים שנבנו בעיקר מקרטון.
קולקטיב מעצבים בריטי חדש מציג את 'Bad Things That Could Happen' – סרטון נסיוני המורכב משבע סצינות הזויות עם אלמנטים ענקיים שנבנו בעיקר מקרטון.
חמישה סטודנטים צרפתים גיבשו במהלך סטאז' מאולתר בתעשייה את סרטון האנימציה 'Todor & Petru' – רצף סטופ-מושיין מצולם המשלב אנימציה וקטורית דו-מימדית לתוצר לייב-אקשן גס ואלים עם עבודת עריכה נפלאה.
חוקרים באוניברסיטת Keio היפאנית מדגימים את Blob Motility – אמצעי ממשקי חדשני שצורתו הפיזית ניתנת לשינוי ובכך יכולה לשמש גם כאמצעי פיזי לתצוגה ולחיווי על פונקציונליות מתוך מבנה ממשקי. מדובר בסוג של ג'ל שסדרת אלקטרומגנטים מבצעת על צורתו האורגנית מניפולציות בזמן אמת כדי להרכיב מבנים וצורות. זו כמעט הגירסה הממשקית הפועלת ל-Funktionide הקונספטואלי.
[מצאתי ב-Core77]
גלריית Kemistry הלונדונית מציגה בימים אלה רטרוספקטיבה מעבודותיו של המעצב הגרפי המיתולוגי של רשת הטלוויזיה CBS – לואיס דורפסמן (Louis Dorfsman).
במרכז התערוכה ניצב ה-'Gastrotypographicalassemblage' – קיר הקפיטריה הטיפוגרפי המפורסם של CBS המציג לאורך 11 מטר את שמות המאכלים המוצעים בתפריט ביצירה טיפוגרפית המורכבת מ-1,500 אותיות עץ שגולפו ביד (1966).
MechaniCards של האמן האמריקאי בראדלי ליטווין (Bradley N. Litwin) היא סדרה של חמש גלויות מכאניות מאויירות – פסלים קינטיים אינטראקטיביים המופעלים ביד. הסדרה מנסה לייצר מגוון אינטראקציות במגבלות של פורמט המיועד למשלוח בדואר, עם מנגנונים הבנויים בעיקר מקרטון ומעט פיסות עץ, מתכת ופלסטיק.
קליפ האנימציה 'Let Go' של הרכב האלקטרו האירי The Japanese Popstars, מורכב מרצף תודעתי זורם והזוי למדי של איורים וקטורים קוויים, פרי מוחו הקודח של האנימטור הבריטי דיוויד ווילסון (David Wilson) שביים את הקליפ.
לפרוייקט כולו הוקצבו 20 ימי עבודה בלבד, והסטורי-בורד גובש ב-3 ימים עם ערימת דפים גדולה וסטופר שתיזמן עבורו סקיצה חדשה בכל 30 שניות.
ווילסון, שאולי תזכרו אותו בזכות האנימציה עם הפרקסינוסקופ, שחרר גם סקירה מצולמת המספרת על תהליך העבודה המובנה מול 3 מאיירים, 14 אנימטורים ועשרות אנשי מקצוע נוספים שעבדו מסביב לשעון במגבלת לוח הזמנים.
סרטון הפתיח הרשמי של כנס 'פלאש על החוף 2010' שנערך לפני כשבועיים באנגליה מורכב מסדרת דימויים שמשלבים מגנטים, נוזלים מגנטיים ומגוון מתכות שונות עם קווים וקטוריים עדינים וטיפוגרפיה שלא תורמת אך גם לא מפריעה.
עוד שיתוף פעולה מוצלח של Dentsu London הוליד 'פסלי צליל צבעוניים' המככבים בקמפיין חדש לסדרת המדפסות של Canon. הדימויים המופשטים הם טיפות צבע שמגיבות לוויברציות שנוצרות על בלון המתוח מעל רמקול, וצולמו במהירות של 5,000 פריימים לשנייה (עם מצלמות ועדשות של Canon כמובן). פשוט ומרהיב.
לקמפיין מתלווה סרטון תדמיתי אינפורמטיבי למדי המספק הצצה על התפתחות הטכניקה ותהליך העבודה.
[מצאתי ב-gizmodo]
They Draw and Cook הוא בלוג עיצוב מאוייר שמזמין אמנים ומאיירים להציג בו מתכונים מאויירים. אמנם רמת העבודות לא אחידה ונופלת בעיקר בטיפול הטיפוגרפי, אך הבריף הפתוח מזמן מגוון עשיר של טכניקות ושפות גרפיות.
Sintel הוא סרטון אנימציה בתלת-מימד שהופק באופן עצמאי בסטודיו של 'קרן בלנדר' באמסטרדם, סביב נערה היוצאת למסע בעקבות דרקון אבוד. הסרט בן 15 הדקות נוצר כולו באמצעות כלים מבוססי קוד-פתוח בלבד ובמימון ראשוני שהגיע מאלפי תרומות קטנות מהקהילה ברחבי הרשת. מידע על תהליך העבודה, קבצי העבודה וחומרי הגלם ששוחררו גם הם בקוד פתוח ניתן למצוא באתר הפרוייקט.
[תודה יובל]